Ook in de winter hebben we in de kloostertuin nog wat groenten geoogst, bijvoorbeeld dingen die we ook in de sappen gebruiken, zoals palmkool en de andijvie (die iedereen daar te bitter vindt en dus niet wordt opgegeten :-) )
Ook de heerlijke appels van de oude boomgaarden kunnen we er nog bijvoegen... het zijn zo ongeveer de laatsten van het jaar...
Dit sapje is bitter drankje, maar dat is goed voor je lichaam. Gember en citroen voegen we ook steeds toe vanwege de gezondheidsvoordelen dat het biedt. Deze is goed voor de lever en vertering te activeren. En de smaak went op een gegeven moment wel (bij mij duurt dat wel een tijdje :-) maar m'n vriend vindt het heerlijk!... kwestie van persoonlijke smaak :-) )
Wat zijn de ingrediƫnten?
palmkool
andijvie
appels
citroen
appelsien
komkommer
kurkuma
gember
appelcider azijn
En dan is dit mooie groene kleurtje het resultaat :-) Je kan het zo zuur en straf maken als je wenst door meer citroenen en gember toe te voegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten