vrijdag 23 januari 2015

een "raw" versie: "pasta met kaassaus"

We zijn weer eens aan het experimenteren gegaan in de keuken :-)
Vriendje lief is met zijn geliefde Vitamix blender aan de slag gegaan om mij van mijn kaas verslaving af te helpen... en daarnaast ook m'n pasta verslaving eigenlijk :-) Dus wat volgt is een raw versie van pasta met kaassaus!

De pasta is gemaakt van slierten courgette en de kaassaus is op basis van cashewnoten. Binnen het "raw" voedsel wordt er wel redelijk veel gemaakt met die noten heb ik al gemerkt... ze smaken redelijk neutraal en licht zoet, ideaal om andere smaken mee te mengen en een crème te maken.


Hoe werd de kaassaus gemaakt?

cashewnoten
pijnboompitten
paprikapoeder
gember
citroensap
fleur de sel
appel cider azijn
water
maple sirop
alles door de blender en op gewenste smaak brengen...

Hoe werd de pasta gemaakt?

De courgette slierten worden nog  besprenkeld met olijfolie en fleur de sel en goed gemengd. Dan verkrijg je iets meer het effect van een pasta.
Verder kan je er rauwe groenten aan toevoegen naar eigen smaak... in dit geval hadden we nog de laatste radijsjes uit de tuin, kleine tomaatjes en witlof.
Daarover de "kaassaus" en wat peper over het geheel...


Het is eens iets anders :-) ... maar van m'n verslaving ben ik nog niet vanaf :-)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten