Het was zo'n dag dat ik niet echt inspiratie had en ook geen zin in een salade had. Maar na de vakantie moeten we onze draad zo goed mogelijk weer opnemen en weer wat afkicken van suiker, kaas, brood en warm eten. En ik merk dat de aanpassing toch weer wat moeilijker is dan verwacht. Die 'goestingeskes' zijn er sneller dan gedacht. Niet dat we ons helemaal hebben laten gaan in de vakantie, maar toch, die enkele dingen waar je weer aan toegeeft... ze doen je de das om. Maar van pasta terug afblijven lukt gelukkig heel goed (trots op mezelf :-) ) , want dat was vroeger wel een echte verslaving.
Dus, zonder veel inspiratie heb ik deze salade uit m'n mouw getoverd, en m'n vriend vond het heel lekker. Hij zegt dat op die inspiratieloze momenten, m'n beste salades geboren worden.
Dus dan deel ik hem maar ;-)
Het is een salade met redelijk weinig verschillende groenten,
De broccoli wordt licht gestoofd in pan met deksel, met ruime hoeveelheid olijfolie en kokosolie. Daarbij zijn nog kerrie kruiden aan toegevoegd, ook verse salie en pompoenpitten.
De salade bestaat uit verse spinazie bladeren, rucola.
De rode bietjes worden geraspt en de ananas in blokjes gesneden.
Alles mooi schikken, rondom wat vijgenazijn toevoegen, en wat schilfers parmesan en fleur de sel als finishing touch.
Zoals gezegd, niet echt moeilijk, maar wel heel lekker!
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten