zondag 8 november 2015

krans met dennenappels en eikelhoedjes

De bladeren vallen weer van de bomen, het wordt stilaan wat kouder ook al krijgen we nog een mooie warme herfst cadeau... toch gaan we het stilaan wat gezelliger maken binnen.
De winkels liggen weer vol met versieringen, en hoe verleidelijk is het niet om toch weer iets te kopen... maar het kan natuurlijk ook anders!

Wij zijn creatief geweest en dit is het resultaat!


Hoe zijn we te werk gegaan?

Ga bv met je kinderen op stap en zoek dennenappels die liefst nog gesloten zijn, eikelhoedjes en takken die niet snel breken, de dennentakken zijn wat buigzaam en dus goed om een krans te maken. Andere fijne takjes kan je er nadien ook tussen steken om het geheel wat verfijnder te maken.


Eens thuis, moet je ofwel direct beginnen te schilderen, of je laat de dennenappels nog in de kilte buiten liggen zodat ze gesloten blijven.
Waarschijnlijk heb je hier en daar nog wel wat resten verf, bij ons was dat vooral muurverf in verschillende kleurtjes.


Dan schilder je alle dennenappels in vrolijke kleurtjes of in de stijl dat jij mooi en gepast vindt. Dat kan enkel in zilver zijn bv... Ook de eikelhoedjes schilder je, enkel de holle binnenkant. Deze zijn in het rood gedaan om het effect van rode bessen te creƫren.


Laat ze drogen op een warme plek zodat ze allemaal open komen. Eens geopend, kan je ze gebruiken om op een krans te lijmen. De krans heb ik zelf nog gemaakt van dennentakken en een stevige draad om de takken bij elkaar te houden en ze te omwikkelen. Er mogen gerust wat takken uitsteken, want die kan je nadien ook versieren met de "rode besjes" bijvoorbeeld. Op zich zal het verlijmen misschien in verschillende fasen moeten gebeuren, om steeds een stuk te laten drogen en dan verder te werken aan een volgend stuk... hangt van je lijm af...


En dan kan je er op het einde nog een mooie lint om doen en de krans ergens ophangen, of je legt hem neer op een tafel met een kaarsenhouder en kaars er in. En zo heb je een prachtig resultaat voor geen geld ;-)
Veel plezier ermee!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten