vrijdag 11 september 2015

ansjovis postelein salade

Dit was een salade met wat lievelingsingrediënten van ons allemaal... en heel veel groenten uit de tuin! Dat vind ik altijd erg leuk, verser kan niet :-) En op die manier kan je groenten eten die in de winkel niet echt courant te vinden zijn.


De salade bestaat uit rode bieten blaadjes (die kan je gemakkelijk rauw eten en de bietjes zelf blijven rustig groeien) Je geniet dus meerdere malen van eenzelfde groente ;-)
Verder is er nog venkel loof toegevoegd voor de anijssmaak.
De boontjes werden gestoofd in een pan met deksel, ook werden walnoten toegevoegd in de pan.
Veel postelein en wat appel stukjes (dat geeft je salade dikwijls die extra dimensie)
Deze keer zijn er ansjovisjes op oosterse wijze toegevoegd (die olie is wat pikanter)
Het geheel wordt afgewerkt met wat chia zaadjes, een beetje parmesan, fleur de sel en eventueel nog frambozen azijn (maar met die pikante olie leek het me eerder overbodig om nog toe te voegen achteraf gezien)

Laat het smaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten