We hebben nog een pompoentje gebruikt, samen met koude groenten en zaden. Ook een makreeltje is er nog eens toegevoegd. We eten redelijk weinig vis, maar af en toe siert het onze schotels wel.
Zulke schotels als op de foto eten we doorgaans elke dag, en ik kijk er vaak naar uit! Je begint er op de duur naar te snakken, ook al eten we ook wel eens iets ongezonder. Je lichaam wil dat gezonde spul echt wel! En dat dat resultaten geeft, werd weer eens bewezen met mijn recentelijke bloedanalyse, die was weer picobello!
Pompoen, in dit geval butternut, zachtjes stoven onder deksel in half olijfolie half kokosolie. Kruiden met rozemarijn, fleur de sel en kerriepoeder.
Gehakte walnoten, ook toegevoegd in de pan met pompoenen...
veldsla als basis deze keer, kan gemakkelijk een andere fijne bladgroente zijn zoals rucola.
Halve avocado per persoon, in stukken
pompoenzaden erbij
wortelen in stukjes gehakt
fijn gesnipperde verse gember
besprenkel met vijgenazijn en wat fleur de sel
Dan makreel er over (graatjes en vel er af doen)
in het midden de pompoen met de walnoten plaatsen en klaar!
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten