woensdag 6 januari 2016

zoete spruitjes salade

Onze buren lusten blijkbaar geen spruitjes en vroegen of wij de spruitjes die ze hadden liggen (via zo'n aangekochte groentenbox) wilden hebben. Hier geen probleem want we vinden dat lekker... we vertelde hen hoe we dat klaarmaakten en ja, er kwam een kleine aarzeling dat het wel eens zou kunnen lukken op die manier voor hen ;-) Maar nu nog niet zeiden ze.

Voor alle niet-spruitjes fans, probeer de spruitjes eens op deze wijze klaar te maken, je zou wel eens bekeerd kunnen geraken. Zo is het bij mij alleszins ook gebeurd!
Zoals gebruikelijk bij ons, wordt het dan gegeten met veel rauwe groentjes...


De spruitjes klaarmaken: In een pan fruit je de uitjes en dan doe je de spruitjes erbij. Kruiden met wat peper en wat roerbakken op een niet te hoog vuurtje (tegen aanbranden).
Voeg een beetje water toe en een grote lepel (of 2) lopende honing, liefst een lokale of bio honing. Zorg dat alles goed gemengd is en laat het een 10 minuten sudderen zonder deksel, wel regelmatig roeren. Op die manier dikt de honing weer wat in en verdampt het water.
Eventueel kan over de spruitjes nog natriumbicarbonaat gedaan worden om de groene kleur beter te bewaren, maar dat is up to you.

De salade bestaat uit rucola, linzenkiemen (eigen kweek), tomaat, witlof, puntpaprika en besprenkel met wat granaatappelazijn. De spruitjes met de honingsaus er over en afwerken met wat fleur de sel om een zoetzure smaak te vervolledigen in het recept.

En lekker smullen maar! Dat heb ik ook gedaan toen m'n schatje met dit receptje kwam gisterenavond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten