woensdag 29 juli 2015

rucola met postelein salade

Als je veel rauw eet, en veel salades, is het belangrijk om je bladgroenten ook zo gevarieerd mogelijk te houden. Zelf ben ik niet echt fan van een krop sla, het gaat me snel vervelen en telen we veel andere bladgroenten om van te eten. Als bv onze spinazie op is, kunnen we in de natuur nog de wilde variant vinden, nl melganzevoet. Die is ook spontaan in de moestuin komen groeien :-)

In deze salade zit heel veel rucola en postelein in, recht uit de tuin, verser kon niet EN de favoriet (na spinazie) van m'n vriend.


Dus als basis is er rucola en postelein gebruikt. Ook wat groen van de venkel heb ik toegevoegd als kruiden.
Verder is er nog gele puntpaprika, verse goji bessen en kaki bij.
In het midden is een mengeling van broccoli en oesterzwammetjes, rustig gaar laten stomen in kokosolie, met wat basilicum en paprika kruiden.

Daarbij werd nog een gerookte forel geserveerd en versierd met bloemetjes van komkommerkruid.
Sprenkel er nog wat granaatappelazijn over en wat fleur de sel en je hebt weer een eerlijke maaltijd.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten