maandag 13 juli 2015

gevulde portobello salade

Af en toe kan je in de winkel grote paddenstoelen vinden. Persoonlijk vind ik het een erg lekker en decoratief iets om te gebruiken in je maaltijd.

Deze salade is overwegend rauw, enkel de portobello heb ik wat gestoomd (vind ik lekkerder dan rauw)


De portobello werd gestoomd in olijfolie. Eerst op z'n kop en nadien omdraaien en nog een beetje olijfolie (en himalayan zout) over doen.

De vulling bestaat uit granaatappel, avocado, gele puntpaprika en pijnboompitten... een mooi kleurenpallet is voor ons ook belangrijk :-) . Mengen met wat olijfolie, walnotenazijn en himalayan zout. Wat verse tijm erbij maakt het geheel verder af. Vul de portobello als je hem van het vuur af hebt gehaald.

In de salade onderaan zit wat rauwe spinazie, bladpeterselie, vers gehakte salie, komkommer, gehakte walnoten, gele kerstomaatjes en ook wat rauwe erwten.
Sommige peulvruchten bevatten lectine, maar bij erwten ligt die concentratie heel erg laag en kan het dus prima rauw gegeten worden.

Een beetje granaatappelazijn en eventueel wat parmesan schilfers erover en je salade is klaar.

Een salade die een streling is voor het oog en voor je gezondheid!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten