We kwamen terug uit vakantie en de kolen (spruiten en boerenkool) en de raapstelen stonden in bloei! Ook waren er nog kleinere brocoli roosjes gegroeid opzij van de plant... Bij de meeste mensen liggen deze planten nu al lang op de composthoop, maar eigenlijk kan je er van blijven eten :-) En zolang blijven ze dan ook bij mij staan!
Dus vandaag stond op het menu salade met kool bloemetjes! Want als spruiten en boerenkool één van de meest gezonde groenten zijn, dan zit die voedingswaarde ongetwijfeld ook in de bloemen.
De brocoli is gestoofd met paprika kruiden.
Al de rest is koud toegevoegd...
Witlof, tomaatjes, fijne worteltjes, avocado, komkommer en dan bloemen van raapstelen, spruiten en boerenkool.
Het oogt heel leuk en de bloemen smaken ook gewoon naar brocoli-kolen...
Afwerken kan met fleur de sel, beetje balsamico of andere azijn en een zacht geitenkaasje (of andere) naar eigen smaak...
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten