zondag 7 september 2014

buxus schimmel!

Het was nu zeker buxus alarm, schimmel die de nieuw gezette haag helemaal in z'n greep had!
Ben dan een produkt gaan halen om die haag helemaal te besproeien, en hopen dat onze grote oude haag gespaard blijft. Enkele vlekjes zijn wel gespot, dus overvloedig gespoten... hou echt niet van chemische dingen, maar hier was de schimmel al zo uitgebreid, dat ik geen risico wil nemen dat alles helemaal verloren zou gaan.
Door het natte weer de voorbije maand zijn er veel buxushagen besmet geraakt met de schimmel. Die van ons was dan nog verplant geweest, dus ook gevoeliger... maar ik heb in de omgeving nog veel hagen gezien die er ook last van gekregen hebben. Dus wacht niet met een behandeling, want je haag gaat er aan!Enkele dagen na de behandeling, hebben we besloten om ze ook stevig te snoeien, kwestie van zoveel mogelijk ziekte er uit te halen en na een week nog eens te spuiten, gezien de ernst van de besmetting, geen overbodige luxe...Snoeien kan dus vanaf september en bij bewolkt weer. Heel belangrijk is je gereedschap en handen goed te ontsmetten, bv met javel, anders besmet je gezonde planten!
Het afval goed verzamelen (ik had een plastiek gelegd) en naar containerpark brengen, zeker niet op composthoop, want de schimmel overleeft 3 jaar!

We zijn nog niet helemaal rond met snoeien maar een stuk is al behoorlijk gesnoeid. En nu kan ze terug goed uitgroeien... niet bang zijn van de kale takken, dat groeit weer bij met blaadjes.In het voorjaar ook nog goed in het oog houden en eventueel weer behandelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten