zaterdag 23 augustus 2014

op schattenjacht geweest :-)

Ik ben op schattenjacht geweest deze week, zo lijkt het wel :-)

Wat ik al gemerkt heb de voorbije weken wanneer ik iets mag gaan halen bij mensen, is ten eerste dat het altijd al een leuk en warm contact is geweest, maar ook dat je meestal met meer naar huis gaat dan waarvoor je kwam :-) of dat je nog een keer langs kan komen voor nog wat extra spulletjes.

Deze week is er ook iemand langs geweest om mijn vijver wat te ledigen en enkele planten mee te nemen die weg mochten.
En verder ben ik wel her en der bij mensen beland, elk met een eigen verhaal...

Op donderdag kon ik een boekje ophalen bij mensen die nog naarstig aan het renoveren waren, ik heb geklopt want de bel was er gewoonweg nog niet :-)
Een interessant boekje waar alles over paadjes, terrassen aanleggen, muurtjes en banken bouwen... instaat. Echt iets voor mij! Deze was eigenlijk een ruil, heb 3 wc rolletjes gegeven... ok, dat was nu niet echt iets waar je indruk mee maakt als iemand dan de deur opendoet :-)

Daarna reed ik door naar iemand die wat goede grond had staan in zakken. Ze had die gebruikt voor haar moestuin, dus ik gelukkig! Kon ik de stukken waar ik slecht zand had al wat verbeteren met eerste klas grond, grond met kennis van zaken :-) 6 zakken waren het, kon ik al mee van start gaan...
De dag erna kreeg ik nog een berichtje van haar dat ze nog wat zakken kon vullen. Blijkbaar moest ze nog een stuk uitgraven, was ze effe vergeten hihi...

Vrijdag mocht ik naar een dame die gereageerd had op een oproep van mij voor bodembedekker. Wow, die had een mooie tuin! Ik kwam daar recht in een scrapbooking clubje terecht en een gigantische regenbui... dus heb even gewacht tussen die creatieve dames :-) Daarna was het shoppen in den hof. Heb enkele bodembedekkers mee die ik nog niet ken, ze geven paarse bloemetjes blijkbaar. En toen zag ik nog goudsbloem die ik wel zag zitten en zij helemaal niet meer, dus ik mocht alles meenemen wat ik hebben wou! Geweldig, want die zijn ook goed voor in de moestuin te zetten, en eetbaar en ge kunt er nog zalfkes van maken :-)


Daarna kon ik een eind verder boomschors gaan halen, een vat vol (voor op m'n paadjes te leggen tussen de bedden van de moestuin)... ik de oprit opgereden met de aanhangwagen, al wetende dat ik daar van z'n leven niet meer uit ging geraken, en zeker niet met die drukke weg... Maar met wat sleurwerk van de gulle gever aan m'n aanhangwagen om hem recht te houden toen ik achteruit reed, en daarbij nog het verkeer stil te leggen, ben ik er toch geraakt :-) Het zal nogal een zicht geweest zijn maar ikke blij! Hij vroeg me nog of ik nog interesse had in meer schors in de toekomst... hij mag me zeker bellen!

Zaterdag kon ik dan nog wat goeie grond gaan halen, daar waar ik donderdag ook was geweest. En amai, deze keer was het een remork vol zakken! Die heeft haar werk ook nog gehad met graven :-) En zo heb ik een goed basislaagje met grond "that knows what he is talking about". Let the veggies grow!
Echt nog een leuke babbel gehad, kreeg nog een zakje munt zaad mee, blijkbaar nog duur spul en erg leuk! We merkten dat we beiden wel zo gratis zoekertjes in het oog houden, creatief omspringen met wat we vinden en dus met minder meer doen! Mijn opzet van deze blog trouwens! Ne soulmate gevonden :-)

En verder hebben we zeker niet stilgezeten met omspitten... Het begint er al op te lijken :-) 
En de plannen zijn ook al getekend...

De andere weetjes kom je in de volgende berichtjes tegen :-)

2 opmerkingen:

  1. ...en dan zijn er mensen die denken dat tuinieren saai is ipv. een avontuur...;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. die weten dan duidelijk niet waarover ze het hebben ;-) Elke keer is het een ontdekkingstocht, op alle vlakken!

      Verwijderen