zondag 10 augustus 2014

eerste resultaten!

De eerste resultaten mogen gezien worden, wat een verschil al! Het lijkt al op een echte tuin, iets waar al over nagedacht is :-) , niet zo'n verwilderde lap "gras" met wat verloren gelopen bomen...

Kijk even met me mee...

 VOOR                                                            NA
De boom vooraan gaat er later nog uit, maar nu staan de rode bessenstruiken er al, gezet in een boog rond de grote rots. Die gingen we nu niet direct ergens anders leggen :-)

VOOR                                                             NA
met de overschot van de hoeken, hebben we nog wat extra blokken buxus kunnen zetten. Het lijkt alsof het altijd zo geweest is, past perfect bij de grote haag! M'n vriend mag zich weer gaan uitleven in al die hagen in blokken en etages te gaan snoeien... zo'n 13 meter meer dan vroeger hihi :-)
VOOR                                                              NA
Hier komt nog onze doorgang, dus dat muurtje wordt nog afgebroken. De stenen kunnen we nog gebruiken aan de vijver.


 VOOR                                                             NA
Zo'n 9 meter lengte gezet, kaarsrecht is ie nog niet, maar ben al wel heel blij dat hij er al zo mooi gevuld bijstaat! Trots op mezelf :-) Het was een goed idee!


De eerste kruiden die ik op m'n avonturen al meekreeg, hebben ook al een plekje... straks kunnen we eindelijk die mojitos maken!


Vermits we behoorlijk veel haag hadden en ook veel hoeken, hebben we direct maar een stuk "afgebakend" waar de groenten komen te staan
M'n vriend zei me nog dat ik er geen "gras heb over laten groeien" na zijn goedkeuring :-) Amper een week later heb ik karrevrachten aangevoerd en er al een leuke transformatie van gemaakt. Ik trouwens ook al... spierballekes gekweekt :-)
Maar over gras gesproken, daar zullen we nog wel ons werk mee hebben...
Heb ook al wat advertenties gevonden om grond op te halen, ene komt het zelfs gratis brengen! Dat klinkt als muziek in mijn oren :-)

Het weer is momenteel wat minder, goed voor de planten wel om genoeg water te krijgen, en ik om de tuin wat meer uit te tekenen en nieuwe dingetjes te zoeken...

2 opmerkingen:

 1. Hey Lexi,
  succes met het project. Het voordeel van zelfgelaten zweet, bloed, en (hopelijk geen) tranen is dat het zeer bevorderend werkt voor plant/inspiratie/feelgoodmodus. :) :) :)Tip: munt durft al wel eens woekeren, je houdt dit, letterlijk, binnen de perken als je hem plant in een (afvoer)buis, grote diameter/open aan beide kanten, die je ingraaft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je :-) Ja, die munt moet nog goed gezet worden, alles beter afgewerkt, want die kan wel groot gaan worden. Zal eens zien wat ik hier nog ergens vind dat ik er voor kan gebruiken... was alleszins al een welkom geschenkje, want op terras groeit die niet zo geweldig goed.

   Verwijderen