woensdag 11 februari 2015

natuurlijk! gezond : lange dennennaalden tegen griep en verkoudheid

Achter de schermen zijn we - en vooral m'n vriend dan - op zoek naar natuurlijke dingen die ons lichaam gezonder maken. Gewoon simpel, no nonsens... en vooral dingen waar we meestal aan vervreemd zijn geraakt. Het wordt eigenlijk ook eens tijd dat we daar stilaan over beginnen te schrijven, want ik geef wel recepten mee, maar waarom we sommige dingen doen en eten, dat staat er niet uitgebreid bij... dat kan bv ook zijn omdat we het zelf nog uittesten.

Vandaag gaat het over dennennaalden.
Deze bomen zijn op vele plekken in ons land te vinden. Bij ons staat heel de buurt er mee vol, ook in onze tuin hebben we een grote boom staan.

Den kennen we wel van etherische olie enz, en dat het goed is als we ziek zijn, voor onze spieren, om te inhaleren... maar we kunnen ook thee maken.
Den bevat enorm veel vitamine C, veel meer dan we in appelsienen en wat dan ook kunnen vinden... en toch gebruikt niemand het. Dus voor de wintermaanden wanneer iedereen met griep en verkoudheden kampt, is dit uw boom bij uitstek :-)

Pluk dus een bos naalden, steek ze een half uurtje in de vriezer (dat breekt de celwand en bevordert de opname van de voedingsstoffen) en maak er een thee van.
Hieronder zie je ons recept om griep enz stevig te lijf te gaan! Liefst preventief, en anders om er zo snel mogelijk vanaf te geraken. In mijn geval 1 dag snipverkouden en ik ben er vanaf :-) door véél thee te drinken.
Dus we gebruiken dennennaalden, verse kurkuma en gember... en niet te vergeten verse citroen, al is het om de smaak van de dennennaalden thee te verbeteren, want zonder citroen is het echt niet lekker.
Maak er een grote thermos van en drink het de ganse dag door.

Een opkikker van jewelste! En dat puur uit de natuur!

Gezondheid :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten