vrijdag 20 februari 2015

chocolade ijs op z'n gezondst!

Tjonge, wat was dat lekker!!! Ik kan zeggen dat ik een kleine verslaving aan chocolade ijs heb (en andere smaken ook wel), zeker nu er in onze gemeente een ijssalon is die zulke lekkere ijscrèmes maakt :-)
Maar nadat onze 6 jarige hier lactose intolerant werd verklaard, zijn we veel minder ijs gaan eten...
En nu zijn we nog meer op onze voeding aan het letten, ook zo goed als suikervrij en wat nog allemaal... denk dat er veel mensen zoiets hebben van 'wat eet gij nu nog wel?' Ja, die reactie had ik ook eerst, en oké, momenteel 'zondigen' we nog wel eens, maar toch merken we dat we daar steeds minder behoefte aan hebben. Het is een weg dat je aflegt en je lichaam vraagt er ook niet meer naar...

Maar back to the point, dat o zo gezonde overheerlijke chocolade ijs. We zaten hier in de zetel met z'n drietjes en hadden een geweldig gevoel! We zijn hier zo aan het smullen van chocolade ijs en eigenlijk is die zooooo gezond :-) Heerlijk toch!


hoe hebben we die nu gemaakt?

Eerst en vooral, gewoon in een stevige blender.
Ingrediënten waren een beetje water, bananen uit de vriezer (wij vriezen gewoon enkele bananen in voor als we zin in een ijsje hebben) en wat carob- en cacaopoeder, echt pure gezonde cacao!
Alles blenden tot alles goed is gemengd en direct opeten!
Deze soort ijsjes kunnen niet goed ingevroren worden, want dan wordt dat een harde blok en is het niet meer te scheppen...

Dat snoepen zo gezond kon zijn :-) jammie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten