zaterdag 17 januari 2015

spaghetti pompoen met zeekraal

Soms moet ik aan de uitspraak denken die mensen soms zeggen, dat slaatjes saai zijn ;-) dan kijk ik wat er op mijn bord ligt en moet ik toch even glimlachen binnenin. "Dan zijn ze hier nog niet komen eten" denk ik dan :-)
Vandaag was alles met groenten, een beetje fruit en kruiden. Een volwaardige maaltijd en voor degenen die wou, kon er nog wat schapenkaas (geraspt) over.

Het was een variatie van koude en warme groenten, want de spaghetti pompoen was nu moeilijk rauw te eten hè. We eten regelmatig rauwe groenten, maar soms vragen we ons ook af hoe we dat specifiek ding rauw kunnen eten :-) Misschien vinden we er nog wel iets op...

Maar verder proberen we creatief te blijven in onze maaltijden, wat met elkaar te combineren, smaken, geuren... en weer eens iets nieuws te proberen, soms omdat we gelezen hebben dat het iets supergezond is en niet mag ontbreken in onze zoektocht naar goede voeding en een gezond lichaam.


Voor degenen die spaghetti pompoen niet kennen. Wanneer je hem in de lengte doorsnijdt en omgekeerd (dan op de foto) in een bodempje water 45 minuten in de oven op 200 graden laat garen, dan ziet het er nadien zo uit. Je schraapt slierten uit de pompoen die lijken op spaghetti :-)
De 6 jarige die hier rondhuppelt vindt het alvast iets geweldigs!


Maar de sla zelf, wat zit er allemaal in deze keer?

witlof fijn gesneden
komkommer stukjes
tomaatjes
gekruid met kurkuma, komijn, koriander, cardamon en zelf gedroogde papayazaadjes
dan de spaghetti pompoen slierten erover
afgewerkt met kaki vrucht rondom
zeekraal boven op en wat olijfolie en chia zaadjes over het geheel
voor de liefhebbers (of verslaafden ;-) ) was er nog geraspte schapenkaas

Wie gaat nu nog zeggen dat salades (die enkel uit groenten en fruit bestaan) saai zijn?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten