donderdag 2 juli 2015

salade met scampi en bosaarbeitjes

Op zich lijkt het een beetje vreemd om bv boerenkool in 1 gerecht te hebben met bosaarbeitjes... Maar mijn boerenkool blijft eten produceren, dus blijf ik er van eten! Blijkbaar is het ook een meerjarige groente (hoorde ik van iemand). Je kan natuurlijk ook andere bladgroenten gebruiken voor deze salade! 

Hoe groener, hoe gezonder zeggen ze ;-)

Ook de broccoli die ik heb laten overwinteren en dit vroege voorjaar reeds een mooi exemplaar produceerde, blijft langs de zijkanten kleine uitlopers broccoli produceren... dus ook hier, ik ben die planten zeer dankbaar en ik blijf er dus van eten! Free healthy food! Daar zeg ik geen nee tegen! Het voordeel van die zijscheuten is dat ze kleiner en malser zijn.

Een beetje geitenkaas moet er soms ook nog eens bij kunnen en deze keer nog eens een scampi, we eten het al veel minder nu, maar helemaal zonder vis zetten we ons nu ook nog niet. Idem voor die geitenkaas... een mens mag wel eens een zonde hebben ;-)


Wat zit er nu verder in die toch behoorlijk gezonde maaltijd? Het meeste is alvast niet dood gekookt en de geitenkaas is in mijn ogen een beter alternatief dan koemelk kaas.
Maar in deze wereld is niets meer zeker en merken we ook dat we nog elke dag bijleren, en vooral openstaan voor gezonder door het leven te gaan... en er ook van genieten! Elke stap vooruit is ene in de goede richting hè.

Ingrediënten:
witlof in stukjes (liggen onderin)
De scampi samen met de roosjes broccoli zachtjes in pan stomen (onder deksel) met olijfolie en wat paprika kruiden er over.
Wanneer de broccoli klaar is, vuur uit doen en de stukken boerenkool erbij voegen zodat die even kunnen mals worden en beter verteren. Maar niet laten heet worden, want dan zijn we de broodnodige enzymen kwijt voor onze vertering!!
Veel verse peterselie er over.
Wat sesam zaadjes en sesam olie toevoegen
fleur de sel
bosaarbeitjes (of gewone aardbeien in kleine stukjes kan ook)
beetje zachte geitenkaas

... en klaar!
Deze heeft me echt goed gesmaakt! EN het voedt je en geeft energie!Geen opmerkingen:

Een reactie posten