donderdag 9 juli 2015

rode vruchten ontbijt of lunch

Wat wij regelmatig maken is heerlijk fruitige lunch of ontbijt, een idee dat we uit Florida meebrachten en ons niet meer loslaat omdat het zooooo lekker is!
In het begin waren de porties wel iets kleiner, nu krijgen we al een serieuze dosis fruit binnen ;-)

Onderin zit een 'ijsje' gemaakt van bevroren fruit, meestal banaan als basis met daarbij ander fruit toegevoegd die dan de smaak geeft. In dit geval was het rode bessen met framboos. Dit is de simpele versie om ijs te maken. Alles in een stevige blender en klaar. Ondertussen maken we versies waar meer ingrediƫnten inzitten en het net dat tikkeltje lekkerder en gesofisticeerder maakt ;-) Een beetje honing erbij maakt het al iets zoeter, een beetje amandelmelk wat lopender enz...
Een restje van dat desbetreffende ijsje laten we in de blender zitten om dan nog amandelmelk toe te voegen en verder te blenden tot je een bessen milkshake hebt. Ook erg lekker!


Na het ijsje in een kom te hebben gedaan, kan je er bv nog wat havervlokken en zaden toevoegen... wat granen enz naar keuze dus.
Daarboven wordt nog een mix van fruit toegevoegd.
In Florida deden ze er nog honing bovenop, maar zo zoet hoeft het voor ons al niet meer, het fruit is voor ons al zoet genoeg.

Hier kan je oneindig veel variaties op maken en zeker op warmere dagen is dit een heeeeerlijke maaltijd :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten