donderdag 18 december 2014

spaghetti pompoen, een ware belevenis voor jong en oud!

Toen we in de kloostertuin klaar waren met werken, hebben we oa een spaghettipompoen meegenomen. We hadden dat nog nooit gezien, laat staan gegeten :-)
Iemand die ook in de kloostertuin helpt, had ons dan verteld dat je die doormidden moet snijden, in een kom met een klein beetje water er in en zo de oven in (zie foto) Wij hebben het op de plaat van de oven gelegd, en kuipjes gemaakt van zilverpapier om daar dan een beetje water in te kunnen doen (we hadden geen schaal die paste...)

We hadden ons wel een beetje mispakt aan de hoeveelheid die je van een redelijk formaat pompoen hebt, dus let daar een beetje op dat je niet veel klaarmaakt (wij hebben er uiteindelijk wel 3 keer van kunnen eten :-) )

De dochter wou een spaghetti bolognese... dat is het geworden voor haar, in een ander jasje dan wel :-)

Zelf eet ik liever geen vlees, dus maakte ik wat paprika, wortelen, tomaat en gerookte zalm klaar in een potje,  en dan met veel geraspte geitenkaas (van een blok Arina kaas) Dat is mijn absolute lievelingskaas voor over pasta!

Dus zoals je ziet, lepel je de pompoen uit, en dan merk je dat er een draadstructuur loskomt. We vonden het alleszins een leuke en ook heel lekkere ontdekking!! Voor herhaling vatbaar! En een gemis aan echte pasta hadden we allemaal niet :-)Zeker zelf ook eens proberen! Zag dat ze die in de supermarkt ook soms aanbieden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten