maandag 22 december 2014

heerlijk gerecht met aardpeer en zalm

We hadden een heerlijke maaltijd met aardpeer en zalm verzonnen... ter plaatse weeral, op het moment zelf... Maar het was ZO lekker, ik had het niet beter kunnen bedenken :-)

Die middag waren we naar de kloostertuin gaan werken, met de andere gegadigden... zelf weer nieuwe aardperen geplant, en op het einde zijn er aardperen geoogst... zeer mooie oogst van 2 planten! (dat belooft voor wat er nog in de grond zit :-) )

Dochter van 6 vindt die aardperen heel lekker, dus 's avonds maar direct enkele knollen geraspt en in een gerechtje verwerkt.
Deze foto was de portie van onze gezond etende 6 jarige... en alles was op :-)


Met kinderen is het soms grappig wat ze dan zogezegd niet lusten... ze lust geen spinazie zegt ze... maar ze eet het nu ongeveer elke dag en weet niet dat het spinazie is :-) Zelfs tussen haar pannenkoek stak ze vandaag spinazie en geitenkaas! Lekker, sla, zegt ze dan (hihi)... we zullen het nog wel eens zeggen achteraf...
En de pijnboompitten vind ze dan superlekker, maar nu niet meer... waarschijnlijk omdat ze gebakken zijn, dan verandert dat wel van smaak...

Maar oké, wat hebben we hier klaargemaakt?

spinazieblaadjes
bladpeterselie
kleine tomaatjes
geraspte aardpeer
goed doorbakken zalm in olijfolie, provencaalse kruiden en pijnboompitten erbij
geschaafde parmesan.
een beetje olijfolie en fleur de sel er over

... en klaar! Stond er weer versteld van hoe goed de smaken met elkaar mengen en elkaar aanvullen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten