vrijdag 5 december 2014

een trio van simpele, orginele aperitiefhapjes

Er was er één jarig en dat werd gevierd met vrienden...
Dus ik mijn creativiteit aan het aanwakkeren om toch wat origineel uit de hoek te komen... zo gezond, lekker, feestelijk en toegankelijk mogelijk.

Behoorlijk spontaan werden er aperitiefhapjes uit de mouwen geschud (gelukkig figuurlijk) en die bleken echt wel in de smaak te vallen!

Nummer 1 zijn chips van truffelaardappel

 Zoals u ziet heeft het een redelijk paars kleurtje en als je ze met een dunschiller schilt, verkleuren je handen ook wel behoorlijk :-)
Dus eerst schillen, dan in dunne plakjes schaven en in de friteuse tot ze niet meer "zingen", dan zijn ze helemaal knapperig. Zo goed mogelijk afdeppen en besprenkelen met bv himalayazout (gewoon in supermarkt te verkrijgen). Frituren kan je ook in olijfolie, om het 'gezonder' te maken.

Nummer 2 is ananas met parmesan

Heel simpel; parmesan poeder in een potje en wentel de ananas er door. Leg op een rooster met folie en goudbruin laten bakken.

Nummer 3 is kaki met Serrano ham

Snijd de kaki in partjes en wikkel ze in met bv Serrano ham. Aangezien het nu ook niet direct meloen seizoen is, ga je gewoon op zoek naar een andere lekkere en niet zo voor de hand liggende vrucht... daar scoor je direct mee, want mensen kennen het niet altijd en dan vinden ze dat leuk :-)
Tip: als de kaki nog niet heel rijp is, eventueel met een dunschiller schillen...

Dit kunnen alvast wat ideetjes zijn voor de komende feestdagen...
Laat het alvast smaken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten