vrijdag 10 oktober 2014

pannenkoeken met stevia en zelfgemaakte amandelmelk

We zijn de innovatieve toer opgegaan dit weekend :-) Door onze nieuwe aanwinst, een giga-mega blender, moeten we al eens wat gaan experimenteren hè.
Met die dingen (afhankelijk van de capaciteit van de blender) kan je echt vanalles toveren! Lekker ijs die supergezond en lekker is, notenmelk en zelfs sap die op enkele minuten een  soep wordt, omdat die ook opwarmt door de snelheid van de motor. Mensen die vooral raw eten maken gretig gebruik van deze dingen.

Wij zetten nu onze eerste stapjes in die richting, met vallen en opstaan :-) Maar gebakken pannenkoeken eten die natuurlijk niet :-)

Maar wat zeker wel in de smaak viel was deze versie van pannenkoeken! En versies hebben we wel, velen met succes :-)
Je moet het natuurlijk niet zo moeilijk maken door zelf melk te maken, bv voor het geval je geen blender bv hebt (want moeilijk is het verder niet)...
Probeer het dan eens met amandelmelk (of andere alternatieven) die je in de supermarkt vindt...

Voor de dochter zijn we bv ook afgestapt van koemelk, omdat het ook leek dat ze er niet goed tegen kon. Ik heb dat jaren geleden voor mezelf ook al uitgemaakt dat koemelk niet mijn beste vriend was.


De amandelmelk die we via de blender maakte, was niet gezoet, dus puur natuur.
Je moet de amandelen een nacht laten weken in water. In de blender ook water toevoegen wanneer de amandelen gemixt worden, zo kan je je verdunning ook kiezen, nl creme of melk.
De amandelmelk nog door een vergiet doen om de kleine stukjes er uit te filteren. Je kan ze natuurlijk maar een paar dagen bewaren in de koelkast.

Wat zit er dus in?

(zelfgemaakte) ongezoete amandelmelk
all-in-mix boerenbrood
verse eitjes van de overburen
een scheut stevia poeder

De textuur is iets brokkeliger doordat de melk ook iets dikker was, het smaakte wel zacht, luchtig en voedzaam :-)

Laat je maar eens gaan en eet smakelijk :-)
Wij proberen altijd wel eens iets nieuws... Heb jij ook een speciale manier om pannenkoeken te maken?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten