zaterdag 11 oktober 2014

de groenten in oktober

De groenten doen het nog goed in oktober... we hebben een mooie nazomer en zo hoop ik m'n late zaailingen nog volwassen te krijgen ;-)
De kolen zullen overwinteren, maar de radijsjes komen al rond te staan, de spinazie kunnen we al plukken en de bladeren van de kolen kunnen we zeker ook al in sappen gebruiken!

Af en toe een rups te vinden op de kolen, gelukkig niet veel. Maar volgend jaar moet er een net over, want we hebben hier heel veel vlinders vanwege ons arsenaal vlinderstruiken.

Ik kijk al vol euforie uit naar het voorjaar, de tuin gaat er dan eindelijk wat weelderiger uitzien! Ben al veel zaden aan het verzamelen om volgend jaar in overvloed te kunnen leven.

Laatst kwam ik nog een man tegen die hier ergens woont en houdt van tomatensoorten kweken. Mijn oren stonden wagenwijd open en heb z'n gegevens gevraagd om aan wat zaden te geraken van speciale soorten. Hij had de banaantomaat nog niet, dus misschien kan ik hem daar nog een pleziertje mee doen :-) Moet hem zeker eens contacteren...
De bloemen staan er ook mooi bij, af en toe verdwijnt er eentje op het bord :-)


De radijsjes steken hun blozend kopje al boven


lekkere malse spinazie blaadjes... al goed dat er geen slakken in de buurt zijn


De wereld van de peterselie...in potten werkte het bij ons totaal niet


Hopelijk krijgen we nog een goeie krop krulandijvie


De stek van oostindische kers is hier gelukkig en groeit al weelderig, dat belooft voor volgend jaar!De katten van de buurt rusten hier ook al wel eens uit :-)


Hij staat er trots bij, de venkel, maar hij mag nog wat extra gewicht in de schaal leggen :-)


nog een bos van boerenkool en brocoli...


En ja, een verrassingsveld, eigenlijk zullen er 3 verrassingsveldjes zijn, op vraag van m'n vriend die wilde planten wil eten... ja, net nu de gazon vol wilde planten omgeploegd en omgetoverd werd tot moestuin ;-) Dus hij krijgt zijn kweekveldjes vol paardenbloem enz... gember is ook geplant, maar die steekt z'n kopje nog niet boven aarde.


Maak jij trouwens gebruik van wilde eetbare planten? En waarom wel of niet?
En probeer je ook het ganse jaar door te kunnen eten uit de tuin?Geen opmerkingen:

Een reactie posten